Films

Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid probeert via het maken van films meer beeld te creëren rondom verschillende onderwerpen.

Mijn naam is Jeffrey de Laaf. Op het moment van schrijven ben ik 33 jaar. Ik heb twee jongere zusjes en een jonger broertje en wij hebben allen met zorg te maken of hebben er mee te maken gehad. Van basisondersteuning tot uithuisplaatsing. Daarnaast heb ik een dochter van 7 jaar. Ik heb mijn dochter sinds 2014 vier keer gezien i.v.m. een conflictueuze scheiding. Eigenlijk ben ik nooit uit de hulpverlening geweest. De Stichting Jeugdteams heeft een cliëntenraad die goed ondersteund wordt door de stichting zelf en haar medewerkers en ik ben blij/trots dat ik hieraan kan deelnemen! De cliëntenraad bemoeit zich met veel dingen en is bezig met het scherp houden van het gevoel van mens tot mens te werken. Een systeem is ontzetten belangrijk in dit werk maar we moeten niet vergeten dat we met mensen aan het werk zijn. Gelukkig staan de medewerkers van de Stichting Jeugdteams hier net zo in. Ik en vele andere zetten zichzelf met passie in om hulpverlening zo goed als mogelijk te laten aansluiten op ieders leefwereld. Wij doen dat vanuit de cliëntenraad ook niet anders. 
Ik ben Wendy en ik ben moeder van een dochtertje. Ik ben ambulant woonbegeleider. Ik begeleid jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar. Ik heb veel levens -en werkervaring. Ik heb binnen veel takken van de (jeugd)hulpverlening gewerkt en genoeg meegemaakt om een boek over te schrijven. Ik heb een positieve instelling en breng mensen graag met elkaar in verbinding. 
 
Ik heb als kind geen makkelijke jeugd gehad en weet welk effect dit (op je toekomst) kan hebben. Door mijn achtergrond wilde ik zelf hulpverlener worden. De vader van mijn dochtertje en ik zijn uit elkaar. Wij zijn in conflict met elkaar gekomen nadat wij uit elkaar zijn gegaan. Echtscheiding kan een complex iets zijn en heeft altijd gevolgen voor de kinderen. Ik wil mijn ervaringen delen om van en met elkaar te leren. Ik breng mee dat ik zowel client als hulpverlener ben (geweest) en beide kanten van hulpverleningsprocessen ken. 
Mijn naam is Yvonne van Vaalen, ben 49 jaar en woon nu zo’n 20 jaar in Papendrecht.
Onze zoon van 12 is ongeveer 6 jaar geleden gediagnosticeerd met PDD-nos en ADHD. Er was een bijeenkomst van de gemeente over de jeugdhulp en daar ben ik toen heen gegaan. Toen is het balletje gaan rollen en heb zelf hulp gezocht. Snel daarna ben ik gevraagd om deel te nemen in de cliëntenraad daar ik er al gauw achterkwam dat hulp zoeken niet vanzelf gaat en je in een emotionele zoektocht verstrengeld raakt. Mijn doel van de cliëntenraad is dus al die tijd geweest om andere ouders te kunnen helpen in die zoektocht zodat niet een ieder het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. 

Mijn naam is Esther Kortleven. Ik ben 45 jaar, getrouwd, woon in Gorinchem en we hebben 4 zoons. De oudste zoon is getrouwd en de andere 3 jongens wonen nog thuis.

Ons gezin is bekend met Asperger, ADHD, Autisme en Niet Aangeboren Hersenletsel als gevolg van een hersentumor. Ook depressie is onze deur niet voorbij gegaan.

Rondom deze problematieken hebben we diverse soorten hulpverlening gehad, veel zoektochten achter de rug en een plek en/of mensen gemist waar we even mee konden praten die hetzelfde hadden meegemaakt.

Daarom ben ik in de cliëntenraad van de Stichting gegaan en hoop contacten te kunnen leggen met cliënten. In de eerste plaats om een luisterend oor te kunnen bieden, maar ook om informatie op te halen van de dingen die goed gaan en van de punten waar we met elkaar nog kunnen verbeteren.